HETTIE LEROY

Hettie is in 2009 afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie te Tilburg. Ze heeft er de richting docent dans gevolgd en is na haar opleiding meteen beginnen te werken aan de Academie te Maasmechelen.

In 2010 nam ze deel aan het televisieprogramma “So you think you can dance” waarin ze de top 8 behaalde en deelnam aan de Theatertour.

Om al haar kennis die ze doorheen de jaren verworven heeft door te geven aan de nieuwe generatie dansers heeft ze les gegeven op veel verschillende plaatsen. Zo gaf ze les op verschillende academies en amateursscholen doorheen Limburg waarbinnen ze met het Moderne dansteam bij Level up succesvol deelnam aan verschillende wedstrijden. Ze heeft veel workshops en bijscholingen gegeven.
Momenteel werkt ze aan de kunsthumaniora te Hasselt waar ze met middelbare scholieren aan de slag gaat op de richting Woord kunst drama. Wat haar vooral aanspreekt is het multidisciplinaire werk ze er kan verrichten met andere kunstdisciplines zoals Muziek , Theater en Drama.
In haar lessen werkt ze met o.a. grondwerk, dynamiek, release technieken en improvisatie. Ze houdt ervan om al haar leerlingen een mooi staaltje techniek bij te brengen.