Marie Kerida

Marie Kerida (BE)

Marie "Kerida" begon al op jonge leeftijd te dansen met veel urban invloeden waaronder Dancehall, Afrikaanse dans, Hiphop en Latin dance culture. Ze heeft deze invloeden gebruikt om haar eigen originele DANCEHALL-stijl te creëren, die uitdrukking geeft aan haar gevoel, flow en plezier, terwijl ze tegelijkertijd haar sterke vrouwelijke eigenschappen en sensualiteit benadrukt.

Marie is betrokken geweest bij belangrijke choreografische evenementen zoals Hip Hop International Las Vegas, Just Funk en WOD. Haar liefde voor Dancehall en Soca heeft haar ertoe gebracht om reeds enkele jaren het echte leven in Jamaica te leven en te trainen met de beste dansers en crews. Ze is dan ook lid van de beroemde Jamaicaanse crew "SHADY SQUAD". Samen met Matthew van SHADY SQUAD heeft ze de company GROOVE opgericht, dat Caribbean Dance Events in Europa organiseert.

Marie is de creator van beroemde Dancehall-steps zoals "DipNride" & "TouchNletgo". Ze blijft haar kennis, ervaring en expertise zowel nationaal als internationaal delen.

Credits
---------
- Semi-finals Juste Debout Paris, Bercy, 2017 DANCEHALL
- RDX
- KONSHENS
- MR VEGAS
- GYPTIAN
- DEMARCO
- J-CAPRI
- BAY-C
- FAYANN & BUNJI GARLIN