Roy Julen

Roy Julen is een welbekende choreograaf met veel credits op vooraanstaande producties in de entertainmentindustrie.

Hij is al meer dan 8 jaar de uitvoerende choreograaf en creatieve producent van de populaire Nederlandse en Belgische televisieprogramma's So You Think You Can, The Voice, The ultimate dance battle and Dance Date, evenals de choreograaf van de veelgeprezen Amerikaanse hitmusical Flashdance voor Joop van den Ende Theaterproducties.

Julen heeft live evenementen, muziekvideo's en televisieproducties gechoreografeerd voor vele wereldberoemde popartiesten, waaronder Diana Ross, Jason DeRulo, Taio Cruz, Pixie Lott en Stromae, om er maar een paar te noemen.

Naast zijn werk als choreograaf, creëerde Roy zijn eigen succesvolle dansfilm Body Language, die werd bekroond met een Nederlandse Gouden Film Award en werd vertoond in bioscopen in Nederland en ook internationaal in zeven verschillende landen.

Als individu met aanzienlijke ervaring en prestaties op het gebied van choreografie, film, tv en evenementen wordt Julen door andere professionals in de sector beschouwd als een ervaren expert op deze gebieden.

Julen is enthousiast over zijn voortdurende persoonlijke en creatieve groei en is gepassioneerd om zijn kennis van choreografie, verhalen vertellen, richting en levensperspectief op het podium te brengen.